Lunchlezing op 13 oktober SBIR circulaire viaducten
Wanneer: 13 oktober 2021
Tijd: 12.30 - 13.30 uur
Online

Op woensdag 13 oktober organiseert Platvorm WOW samen met Platform Bruggen de laatste lunchlezing in de reeks van drie over SBIR Circulaire viaducten. Het onderwerp is boogviaducten en adaptatief bouwen. Na een aftrap door Platform Bruggen, vertellen vier consortia over de resultaten, opbrengsten en uitdagingen van hun innovatieve boogconstructie:
• ViCi (Boskalis, ABT, Martens, Integraaljagers)
• Honeycomb (Studio Rap, Bruil, Movares, Dywidag en K_Dekker)
• Circulaire boogviaduct (NV Besix SA, Ney & Partners NL)
• Variaduct (Civiele technieken deBoer B.V., Arcadis, Rebel)

MELD JE HIER AAN

De Nationale Bruggenbank is een onafhankelijk platform van overheden voor overheden, waar vraag en aanbod van gebruikte bruggen samenkomt. Sinds de lancering op 11 maart 2021 is er veel gebeurd. Barbara Kuipers, senior adviseur circulaire economie bij Rijkswaterstaat, geeft een update.

In de nieuwe Waalsprongwijk Woenderskamp ligt een bijzondere brug. Hij is bijna volledig opgebouwd uit hergebruikte materialen. Dat is op zich al bijzonder, maar het is ook nog eens speciaal dat deze brug geschikt is voor de zwaarste verkeersklasse. Dus ook een volgeladen verhuiswagen kan er overheen!
Lees hier meer

Minister van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat heeft besloten om de snelheid op de Haringvlietbrug tot aan renovatie naar 50 km/h te verlagen en het verkeer op en rond de brug over 1 rijstrook te laten rijden. Eenmaal per week wordt de brug bij uitzondering open gedraaid voor inspectie. Wekelijkse inspecties en aandraaien van de klemmen volstaan niet meer.

De nieuwe Prins Clausbrug in Dordrecht is dinsdag op zijn plek gezet en dat heeft veel bekijks getrokken. De zogenoemde klep moest met behulp van een drijvende bok, met een hijshoogte van 63 meter, op haar plaats worden gelegd. Woensdag worden nog de pendelstaaf en de ballastmast geplaatst.
Lees hier meer

Registreer voor de online matchmaking ‘NWA Bruggen en kademuren in stedelijk gebied- Urbiquay op 24 september 2021

Heeft u interesse in het aandragen van innovatieve integrale oplossingen voor (besluiten over) toekomstbestendig herstel en onderhoud van bruggen en kademuren in stedelijk gebied? Op 24 september 2021 organiseert NWO een online matchmakingsbijeenkomst rond de NWA-call ‘ Bruggen en kademuren in stedelijk gebied- Urbiquay’. Daar ontmoet u andere geïnteresseerden en kunt u potentiële consortiumpartners vinden. De matchmakingsbijeenkomst wordt online gehouden op 24 september 2021 van 09:30 tot 13:00 uur. Schrijf u in vóór 22 september 2021 om deel te nemen. Registreren kan op het matchmakingplatform voor deze bijeenkomst.

expositie

Bruggen en wegen

15 t/m 25 september 2021

Op 26 juli werd bekend dat de Hollandse Waterlinie tot Unesco werelderfgoedis bestempeld. In de Utrechtse regio is dit met veel gejubel ontvangen. Ook door gedeputeerde Rob van Muilenkom. Toch is diezelfde provincie van plan om een uniek onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie naar de sloop te brengen; de Beverweerdsebrug, ook wel de IJzeren brug genoemd - een monumentale brug uit 1870.
Lees hier meer

Op zaterdag 16 mei 2020 is in Maassluis de middelste van de Lijndraaiersbruggen, de ophaalbrug, tijdens het sluiten neergevallen. Het lager dat de trekcilinder met het brugval verbindt, was losgeschoten.
In 2017 is de hydraulische aandrijving van de brug aangebracht. In het definitieve ontwerp was een stalen SKF lager (GE60DO) voorgeschreven. In de uitvoering is een Kühne Feroball-lager (FBT60) toegepast. Deze lagers zouden uitwisselbaar moeten zijn.
Bij de Lijndraaiersbrug zijn twee zaken misgegaan. Ten eerste had de borgring en asborst bij het Feroball-lager groter moeten zijn. Navraag bij de leveranciers leert dat bij het SKF lager een 66,0 mm borging geadviseerd wordt, maar bij het Kühne-lager een 71,6 mm borging. Deze informatie is op de website van Kühne moeilijk te vinden. Ten tweede had het smeernippel verplaatst moeten worden van een axiale naar een radiale positie.