nat bruggenbank

Als grote opdrachtgevers van infraprojecten hebben gemeente Amsterdam, Rotterdam en Rijkswaterstaat de krachten gebundeld om samen met de Bruggenstichting een onafhankelijke bruggenbank op te zetten, om hergebruik van bruggen voor alle overheden laagdrempelig en toegankelijk te maken.

Klik hier om direct naar de website nationalebruggenbank.nl te gaan.

Hoogwaardig hergebruik van bruggen die nog in goede staat verkeren past naadloos bij de ambitie van de overheid om in 2030 volledig klimaatneutraal en circulair te werken. Door onze vrijkomende bruggen her te gebruiken in plaats van te slopen, leveren we een aanzienlijke bijdrage aan de reductie van het gebruik van primaire grondstoffen en CO2 uitstoot.

Met de enorme vervanging- en renovatieopgave voor onze bruggen en viaducten in het vooruitzicht, liggen er mooie kansen om aan de klimaatdoelstellingen bij te dragen.

Heb je een brug in de aanbieding? Laat het ons weten, dan zorgen wij ervoor dat de brug geplaatst wordt. En heb je interesse in een brug, dan zorgen wij/ de Bruggenstichting ervoor dat er contact wordt gelegd tussen vrager en aanbieder.