‘Alle 704 bruggen van Dordrecht’

De Dordtse journalist en fotograaf Frits Baarda overhandigt op woensdag 17 mei in het Onderwijsmuseum het eerste exemplaar van zijn jongste boek ‘Alle 704 bruggen van Dordrecht’ aan wethouder Rik van der Linden. Het officiële moment is het sluitstuk van een avondvullend programma, dat gezien kan worden als eerbetoon aan de brug. Diverse sprekers zullen er hun licht over laten schijnen. De organisatie is in handen van stichting DE STAD, het architectuurcentrum van Dordrecht.

700bruggenDordrecht

Lang behoorde de Dordtse journalist en fotograaf Frits Baarda tot de groep van achtelozen. Een brug gaat open, een schip passeert, het brugdek sluit zich weer. Een brug is oponthoud. 
Op een dag werd zijn nieuwsgierigheid gewekt. In zijn stad werd hard gewerkt. Bij de nieuwe wijk Stadswerven verrees de sierlijke Prins Clausbrug. Bij zijn huis werd de monumentale Engelenburgerbrug onder handen genomen. Welk nut heeft een brug? Kunnen ze ons verbinden? Hoe tekenen ze de Dordtse identiteit? Hoeveel zijn er eigenlijk? Hij stond stil bij deze vragen.
Baarda bedacht een bizar plan. Hij wilde ze allemaal zien en documenteren. Geen brug overslaan. Als ieder mens telt elke brug mee, was zijn motto. Zelfs de plank over een sloot heeft een functie. Waarom ligt hij daar, wie zet hij over? Zo begon hij een lange reis over het eiland van Dordrecht, langs alle 704 bruggen.

Stichting de stad zet zich in voor de verbetering van de kwaliteit van de architectuur en de openbare ruimte in Dordrecht. 
Een hele avond over bruggen. Bij Stadswerven verrees de sierlijke Prins Clausbrug. In de binnenstad werd de monumentale Engelenburgerbrug onder handen genomen. Voor journalist en fotograaf Frits Baarda het startsein voor een lange reis over het Eiland van Dordrecht. Welk nut heeft een brug? Hoe tekenen ze de Dordtse identiteit? Geen brug sloeg hij over. Spectaculair of ongezien, ze staan allemaal in het boek ‘Alle 704 bruggen van Dordrecht’.
Wethouder Rik van der Linden krijgt het eerste exemplaar. 

Stichting de stad biedt een onderhoudend programma: 

  • Architect René van Zuuk vertelt over ‘zijn’ Prins Clausbrug 
  • Peter de Vet, gemeentelijk projectleider, over de  Engelenburgerbrug 
  • Stadskunstenaar Anja de Jong geeft preview van haar jongste fotoproject 
  • Evelyn Jansen, filmmaker, leidt de avond in goede banen 

Hardcover, full color, 248 pagina’s.
Vanaf 19 mei te koop in de reguliere boekhandel.
Bestellen kan ook via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zie ook: https://allebruggenvandordrecht.nl

Wanneer:
Woensdag 17 mei 2023 aanvang 20.00 uur
vrije toegang

Waar:
Onderwijsmuseum
Burgemeester de Raadtsingel 97
Dordrecht

Meer informatie over Stichting de Stad:  https://stichtingdestad.com