De Dordtse journalist en fotograaf Frits Baarda heeft 17 mei j.l. in het Onderwijsmuseum het eerste exemplaar van zijn jongste boek overhandigd aan wethouder Rik van der Linden.
Lang behoorde de Dordtse journalist en fotograaf Frits Baarda tot de groep van achtelozen. Een brug gaat open, een schip passeert, het brugdek sluit zich weer. Een brug is oponthoud.
Op een dag werd zijn nieuwsgierigheid gewekt.

700bruggenDordrecht.jpg

In zijn stad werd hard gewerkt. Bij de nieuwe wijk Stadswerven verrees de sierlijke Prins Clausbrug. Bij zijn huis werd de monumentale Engelenburgerbrug onder handen genomen. Welk nut heeft een brug? Kunnen ze ons verbinden? Hoe tekenen ze de Dordtse identiteit? Hoeveel zijn er eigenlijk?
Baarda bedacht een bizar plan. Hij wilde ze allemaal zien en documenteren. Geen brug overslaan. Als ieder mens telt elke brug mee, was zijn motto. Zelfs de plank over een sloot heeft een functie. Waarom ligt hij daar, wie zet hij over? Zo begon hij een lange reis over het eiland van Dordrecht, langs alle 704 bruggen. Hoe tekenen ze de Dordtse identiteit? Spectaculair of ongezien, ze staan allemaal in het boek ‘Alle 704 bruggen van Dordrecht’.

Hardcover, full color, 248 pagina’s.
Te koop in de verschillende boekhandels in Dordrecht.