Bruggenstichting

Welkom op de website van de Nederlandse Bruggenstichting

image

Het doel van het platform is het vergroten van de technische en architectonische kwaliteit van Fiets+voetbruggen. Dat wil het Platform bereiken door het verspreiden van kennis over het ontwerp proces in samenwerking met alle betrokken partijen.

image

Bruggenstichting Young (BY) is opgericht door en voor studenten en young professionals met als doel je netwerk en kennis te vergroten. Daarnaast biedt de jongerenafdeling BY de mogelijkheid voor afgestudeerden om hun afstudeerwerk te promoten.

image

Platform Bruggen bundelt krachten van alle partijen in de bruggensector. Kennis wordt gedeeld en geborgd en samen worden innovaties versneld die bijdragen aan een efficiëntere en effectievere invulling van de vervangings-, renovatie- en verduurzamingsopgave.

M. Alderssep 04 02

Op 29 juni tekenden FiberCore Europe en Royal Haskoning een uniek samenwerkingsverband om de gezamenlijk ontwikkelde Delft Design Bridge wereldwijd te introduceren. Deze hypermoderne brug is voor 100% gemaakt uit vezelversterkte composiet, is lichtgewicht, ‘sustainable’, veilig en onderhoudsarm. Ook kostentechnisch gezien is deze nieuwe composiet brug zeer interessant.
De van oorsprong vliegtuigbouwers van FiberCore Europe en Joris Smits, architect bij Royal Haskoning, hebben elkaar gevonden in deze unieke, innovatieve combinatie. InfraCore® Inside, de technologie die aan de basis ligt van de productie van ‘The Delft Design Bridge’ is uitermate geschikt voor (serie)productie in variabele lengte- en breedtematen. De bruggen zijn lichtgewicht, snel te produceren en gemakkelijk te bouwen. Uit een recent gehouden Life Cycle Analyse (LCA), blijkt de brug aanzienlijk duurzamer dan bruggen van beton en staal.
Het ontwerp kenmerkt zich door zijn vloeiende en slanke vorm, die zich moeiteloos laat voegen in zowel een hoogstedelijke als in een landelijke omgeving. In relatie met de omgeving zal de kleur van de bruggen steeds worden bepaald door architect Joris Smits. Elke brug wordt genummerd en voorzien van een handtekening van de architect.
De toepassing van high-tech fiber versterkte composieten is niet nieuw in bouw en infra. Het gebruik van composieten heeft veel voordelen boven staal, beton en hout. In Nederland zijn al ruim 14 composiet bruggen geplaatst. En nog deze zomer levert FiberCore Europe de eerste composiet brug met InfraCore® Inside af in het Chinese Sjanghai.
Enkele uitspraken:
“The Delft Design Bridge is het resultaat van de optimale combinatie van materiaalontwerp, productieproces, constructie en architectuur. De brug is een belangrijke, internationale impuls aan bouwen met kunststof composiet.” Simon de Jong, directeur FibreCore Europe
“Met de ondertekening van dit contract gaat Royal Haskoning een uniek samenwerkingsverband aan, waarbij de term royalties binnen de ingenieursbranche wordt geïntroduceerd. We zien de toekomst met vertrouwen tegemoet.” Henk Hermans, directeur Architectuur & Bouw, Royal Haskoning
“De Delft Design Bridge is geconcipieerd als een industrieel ontwerp; state-of-the-art materialen en productieprocessen die leiden tot een hoogwaardig product. Zie het als een stoel van le Corbusier, een tijdloos ontwerp dat zich voegt in ieder interieur ” Joris Smits, architect bij Royal Haskoning

Bron: persbericht van Royal Haskoning. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met perswoordvoerder Margie Alders, Tel. (024) 3284 393, Mob +31 (0)6 10922952, E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

sep 04 01 sep 04 03

Royal Haskoning

Royal Haskoning is in 1881 in Nederland opgericht en is actief in 20 landen, met 4400 medewerkers en 60 kantoren. Royal Haskoning is een multidisciplinaire, internationaal opererende onderneming. De consultants, architecten en ingenieurs van de onderneming adviseren bij zeer uiteenlopende projecten op het gebied van ruimtelijke ordening, infrastructuur en transport, architectuur en bouw, gebouwinstallaties, industriële installaties, projectmanagement, water en watermanagement, milieu, kusten en rivieren, havens en maritieme installaties. Bedrijven en overheden over de hele wereld doen een beroep op Royal Haskoning vanwege de focus van het bedrijf op de duurzame interactie tussen mensen en hun omgeving. Over 2008 realiseerde de organisatie een omzet van 373 miljoen.

FiberCore Europe

FiberCore Europe is dé specialist van dragende constructies van vezelversterkte kunststof (composiet) voor bouw en infra. Met de gepatenteerde technologie InfraCore® Inside onderscheidt het bedrijf zich wereldwijd. De technologie kan worden toegepast in bruggen, sluisdeuren, balkons, galerijen, industrievloeren en drijvende wegen. FiberCore Europe heeft in korte tijd een forse trendverandering gerealiseerd. Naast beton en staal is composiet als serieus constructiemateriaal op de kaart gezet. Bouwen met composiet is licht, snel, onderhoudsvrij en milieuvriendelijk. FiberCore Europe is onlangs opgenomen in de prestigieuze FEM Tech 25, een overzicht met de meest innovatieve en kansrijke bedrijven in Nederland.

Download hier het artikel in pdf-formaat logo pdf