Bruggenstichting

Welkom op de website van de Nederlandse Bruggenstichting

image

Het doel van het platform is het vergroten van de technische en architectonische kwaliteit van Fiets+voetbruggen. Dat wil het Platform bereiken door het verspreiden van kennis over het ontwerp proces in samenwerking met alle betrokken partijen.

image

Bruggenstichting Young (BY) is opgericht door en voor studenten en young professionals met als doel je netwerk en kennis te vergroten. Daarnaast biedt de jongerenafdeling BY de mogelijkheid voor afgestudeerden om hun afstudeerwerk te promoten.

image

Platform Bruggen bundelt krachten van alle partijen in de bruggensector. Kennis wordt gedeeld en geborgd en samen worden innovaties versneld die bijdragen aan een efficiëntere en effectievere invulling van de vervangings-, renovatie- en verduurzamingsopgave.

Symposium 2020

Introductie

Het Symposium Fiets- en Voetbruggen op donderdag 12 november ging dit jaar online. Bijna tweehonderd beheerders, aannemers, ontwerpers en andere geïnteresseerden deden mee. Het symposium werd georganiseerd door het platform Fiets- en Voetbruggen namens de Nederlandse Bruggenstichting en Platform WOW.

Over dit evenement

In zes presentaties gingen we van dempingssystemen naar de juiste hoogte van brugleuningen tot een spiraalbrug in Leuven. Van daaruit ontdekte je hoe een slanke betonnen brug tot stand komt, de voordelen van Roestvaststaal, en ook niet onbelangrijk, hoe gaan we om met onze historische kunstwerken?

Kijk deze enerverende bijeenkomst en de slides van de sprekers hieronder terug.

 

Slides

Jan Linzenviaduct

Leuningen Fietsbruggen

Spiraalbrug Leuven

Fietsbrug Eindhoven

Roestvast Staal

Halve Zolenlijn