Bruggenstichting

Welkom op de website van de Nederlandse Bruggenstichting

image

Het doel van het platform is het vergroten van de technische en architectonische kwaliteit van Fiets+voetbruggen. Dat wil het Platform bereiken door het verspreiden van kennis over het ontwerp proces in samenwerking met alle betrokken partijen.

image

Bruggenstichting Young (BY) is opgericht door en voor studenten en young professionals met als doel je netwerk en kennis te vergroten. Daarnaast biedt de jongerenafdeling BY de mogelijkheid voor afgestudeerden om hun afstudeerwerk te promoten.

image

Platform Bruggen bundelt krachten van alle partijen in de bruggensector. Kennis wordt gedeeld en geborgd en samen worden innovaties versneld die bijdragen aan een efficiëntere en effectievere invulling van de vervangings-, renovatie- en verduurzamingsopgave.

 In het juninummer BRUGGEN van 2023 stond een artikel over echte bruggen vna Lego. Sander van Kreijl heeft een groot aantal leuke reacties op dit artikel ontvangen, met vooral de vraag: 'waar kan ik deze kopen?'

Sander heeft nu de brug doorontwikkeld tot wat een echte LEGO set zou kunnen worden. De eerste stap is om steun te vinden bij 10.000 mensen die op de LEGO IDEAS site hun steun betuigen met een SUPPORT vote. 
Menig brugliefhebber wil dit vast steunen en zijn stem uitbrengen.
Mocht u dit initiatief nuj ook een warm hart toe dragen, breng dan uw stem uit op de volgende website: https://ideas.lego.com/projects/843645fc-3876-4a8c-8ae7-f04167745a08