Bruggenstichting

Welkom op de website van de Nederlandse Bruggenstichting

image

Het doel van het platform is het vergroten van de technische en architectonische kwaliteit van Fiets+voetbruggen. Dat wil het Platform bereiken door het verspreiden van kennis over het ontwerp proces in samenwerking met alle betrokken partijen.

image

Bruggenstichting Young (BY) is opgericht door en voor studenten en young professionals met als doel je netwerk en kennis te vergroten. Daarnaast biedt de jongerenafdeling BY de mogelijkheid voor afgestudeerden om hun afstudeerwerk te promoten.

image

Platform Bruggen bundelt krachten van alle partijen in de bruggensector. Kennis wordt gedeeld en geborgd en samen worden innovaties versneld die bijdragen aan een efficiëntere en effectievere invulling van de vervangings-, renovatie- en verduurzamingsopgave.

dec 10 01In het Irispark (gemeente Oegstgeest) heeft in de Middeleeuwen een burcht gestaan, de Oudenhof van de Heren van Oegstgeest. De burcht was aan de zuidwestzijde toegankelijk via een toegangsbrug. Van deze brug zijn in het verleden funderingsresten teruggevonden die als een schets opgenomen zijn in een artikel uit 1941. Welkome informatie toen Oegstgeest plannen ontwikkelde om in het Irispark een brug en een vlonderpartij te realiseren. En een inspiratiebron voor Haasnoot Bruggen. Op basis van de oude schets werd een ontwerp gemaakt voor de funderingstukken. Ook de vormgeving en detailleringen van de leuningen geeft de gehele brug een middeleeuws karakter.

dec 10 02 dec 10 03

 Download hier het artikel in pdf-formaat logo pdf