Bruggenstichting

Welkom op de website van de Nederlandse Bruggenstichting

image

Het doel van het platform is het vergroten van de technische en architectonische kwaliteit van Fiets+voetbruggen. Dat wil het Platform bereiken door het verspreiden van kennis over het ontwerp proces in samenwerking met alle betrokken partijen.

image

Bruggenstichting Young (BY) is opgericht door en voor studenten en young professionals met als doel je netwerk en kennis te vergroten. Daarnaast biedt de jongerenafdeling BY de mogelijkheid voor afgestudeerden om hun afstudeerwerk te promoten.

image

Platform Bruggen bundelt krachten van alle partijen in de bruggensector. Kennis wordt gedeeld en geborgd en samen worden innovaties versneld die bijdragen aan een efficiëntere en effectievere invulling van de vervangings-, renovatie- en verduurzamingsopgave.

door A. de Korte

dec 01 011962, de firma Haasnoot bouwt haar eerste brug. Het begin van wat we nu Haasnoot Bruggen BV noemen. In 50 jaar uitgegroeid van bruggenbouwer tot bruggenspecialist. Haasnoot Bruggen ontwerpt, bouwt en plaatst een grote verscheidenheid aan bruggen. Van prefab- en voet/fietsbruggen tot ophaal- en verkeersbruggen. Uitgevoerd in een veelheid aan materialen. Van tropisch hardhout (met FSC-keurmerk) en metaal tot composietmaterialen.
Gemeenten, waterschappen, architecten, provincies, particulieren, aannemers, ingenieursbureaus en projectontwikkelaars; vele opdrachtgevers hebben de weg naar Haasnoot Bruggen weten te vinden.
En weten te waarderen. Vanwege de efficiënte aanpak. Zo produceert Haasnoot Bruggen fabrieksmatig vanuit drie moderne fabriekshallen. Eén voor hout, één voor metaal en één voor composietmaterialen. En van A tot Z in eigen beheer. Zoals het maken van tekeningen en berekeningen, het verzorgen van het heiwerk tot en met het transport en het plaatsen van de bruggen. Wat er in 50 jaar niet allemaal kan gebeuren.

Het bedrijf heeft thans 45 medewerkers en de directie bestaat uit Jan Piet Haasnoot, ing Arjan Bakker, ing Fred Floor en Ingrid Haasnoot.

Enige belangrijke data:

1962 Oprichting Aannemersbedrijf Haasnoot, later Haasnoot Bruggen BV
1997 Haasnoot Bruggen ontvangt ISO Certificering
1997 Toevoeging staalconstructiebedrijf aan bruggenfabriek onder de naam Haasnoot Constructies BV
1998 FSC gecertificeerd, primeur in de branche Haasnoot Bruggen was in 1998 als eerste in de branche FSC gecertificeerd. Sinds 2005 werkt Haasnoot Bruggen uitsluitend met FSC-hout.
2001 Introductie composiet brugdekken (Fiberline®)  Haasnoot Bruggen gebruikte als eerste in Nederland/Europa/wereld vezelversterkt kunststof als materiaal in de bruggenbouw. Inmiddels wordt ruim 80% van de nieuwe bruggen die Haasnoot Bruggen bouwt voorzien van een Fiberline brugdek.
2004 Opening nieuw fabriekcomplex Haasnoot Bruggen De complete productie van alle Haasnoot bruggen onder één dak.
2004 Wereldprimeur: eerste composiet brug zonder profielen
2005 Oprichting Haasnoot Composieten BV. Samenbundeling van kennis en ervaring op het gebied van bruggenbouw met composietmaterialen.dec 01 02
2007 Wereldprimeur: grootste koolstof brugoverspanning. Haasnoot Bruggen levert in opdracht van de gemeente Dronten de eerste volledig zelfdragende kunststofbrug ter wereld.
2007 Haasnoot Bruggen introduceert Fiberline brugdek geschikt voor verkeersklasse 300
2007 Haasnoot Bruggen realiseert in Gouda de 1.250ste brug met Fiberline brugdek
2011 Haasnoot Bruggen treedt toe tot de Raad van Advies van de Nederlandse Bruggen Stichting (NBS)
2012 Oprichting Qlabs Industries BV (voorheen Haasnoot Composieten BV)

 Download hier het artikel in pdf-formaat logo pdf