Bruggendag 2019

Zoals gebruikelijk in maart organiseert de Bruggenstichting haar Bruggendag. Dit jaar niet op haar gebruikelijke locatie maar in de Jaarbeurs in Utrecht.
Het is dit keer in hoofdzaak een op de toekomst gerichte bijeenkomst over de opgave waar Nederland op het gebied van de bruggenbouw voor staat en hoe partijen en de Bruggenstichting daarin een rol moeten gaan vervullen.
Omdat het programma al in een vroeg stadium moet worden vastgelegd, zijn enkele programmaonderdelen/sprekers onder voorbehoud aangekondigd. We weten echter zeker dat betrokkenen hun uiterste best doen om aanwezig te zijn of zullen zorgen voor een adequate invulling.
We vertrouwen er op u een interessant programma te kunnen bieden en ontmoeten u dan ook graag de 14e maart in de Jaarbeurs, Utrecht.

aanmeldenKlik op de ronde knop om aan te melden!

Dagvoorzitter Lindy Molenkamp, Directeur Wegen en Kanalen Provincie Overijssel, lid Road Map Bouwagenda Bruggen en Sluizen, lid Kernteam Stroomversnelling Bruggen en bestuurslid WOW.

Bruggenstichting in beweging

Fred Westenberg, voorzitter van de Bruggenstichting.
Waar komen we vandaan en waar zijn we naar onderweg?
Presentatie van het Jongeren Platform en het studieboek ‘BRUGGEN, basiskennis voor civiel technici’.

Ga voor kwaliteit

Rijksdienst Cultureel Erfgoed. Visie over hoe om te gaan met bestaande en toekomstige monumentale bruggen en dat kwaliteit voorop dient te staan.

Duurzaamheid en circulair bouwen

Door Frederieke Knopperts, Programmamanager Circulaire Economie Rijkswaterstaat.
Klimaatverandering en uitputting van onze grondstoffen leiden er toe dat we op een revolutionair andere wijze moeten nadenken over de inrichting van onze leefomgeving, waaronder de te ontwerpen, de te bouwen en de te beheren bruggen.

Hoe ver zijn wij van Genua verwijderd?

Dirk Rinze Visser, Buro Happold
Over constructieve veiligheid, normering en de beoordeling van de conditie van bruggen vanuit internationaal perspectief.

Vervangingsopgave en de Bouwagenda

Koene Talsma, lid Taskforce Bouwagenda en voormalig lid Raad van Bestuur Dura Vermeer.
Waar staan we twee jaar na de start van de Bouwagenda en wat zijn de huidige inzichten met betrekking tot de urgentie van de vervangingsopgave ten aanzien van bruggen?

De opgave voor Rijkswaterstaat

Op welek manier heeft Rijkswaterstaat de vervangingsopgave opgepakt en tot welke inzichten heeft dit geleid voor de programmering van nieuwbouw en beheer van bruggen?

Platform Brugbeheerders Ontmoeten Brugbeheerders (BBOBB)

Fred Westenberg en Harm Telder Oprichting Platform BBOBB